LE MAISON DE MAÎTRE

Ferme Chateau Coty biedt plaats aan 21 gasten in het maison de maître en 6 gasten in de aangrenzende pigeonière.

Op de begane grond van het maison zijn de keuken met bijkeuken, de ruimte met pizza oven, de biljartkamer en de salon. Uitkomend op de grote centrale hal zijn drie slaapkamers met badkamers. De slaapkamer met het torendeel heeft daar het toilet in en een aparte badkamer met vrijstaand bad op pootjes. De slaapkamers op de begane grond hebben hoge plafonds, houten lambrisering, houten vloeren, een openhaard en verschillen in stijl. Een vierde kamer grenzend aan de veranda is een boerenkamer met deels stenen muren, een openhaard, een antiek twijfelaar-bed en een kleinere badkamer.

 

Via het trappenhuis komt men in de hal van de eerste verdieping. Hier zijn 5 twee-persoonskamers en 1 drie-persoonskamer. De driepersoonskamer en een tweepersoonskamer zijn gekoppeld en delen een grote badkamer. De kamers op de eerste verdieping hebben robuuste stenen muren, enorme eiken dakspanten en hebben allen de originele terracotta vloertegels. De badkamers hebben terrazzovloeren uit de Pyreneeën en zijn uitgerust met douchecabines, een toilet, een bad en een wastafel.

 

Behoudens twee twijfelaars op de kleinere kamers beneden zijn alle overige bedden samengesteld uit twee een-persoonsbedden. De stalen bedombouwen met koperen details zijn de typische bedden die in Cairo gemaakt werden voor de franse ingenieurs die bouwden aan het Suezkanaal. Ze zijn zodanig geconstrueerd dat de bedden uit elkaar gehaald kunnen worden en met de overhangende voile van het hemelbed visueel gescheiden kunnen worden.
De badkamers zijn gemaakt van glazen bakstenen die naast een ruimtelijk effect genoeg privacy geven.

De gemeenschappelijke ruimten zijn op de begane grond gesitueerd rond de grote keuken. De keuken heeft een groot stenen aanrecht dat doorloopt in de bijkeuken. In de bijkeuken is de ruimte gebruikt voor de 2 vaatwassers, espresso apparaat, ijsmachine en blender. Hierdoor is het mogelijk geweest de keuken zelf sfeervol te houden zonder veel "witgoed". De grote schouw met originele houtoven en professioneel restaurant-fornuis maken het een feest om voor/met grote groepen te koken. Er is een antieke gerestaureerde rode Berkel snijmachine om mooie hammen mee te snijden en de lange eettafel direct buiten de keuken op de veranda biedt plaats aan de gehele groep. Er zijn twee koelkasten in de keuken en er is een grote Amerikaanse koelkast met ijsblokjes machine op de veranda (niet in het zicht maar binnen handbereik) met name handig voor flessen en voor diepvries artikelen.

 

Aangrenzend aan de keuken is de biljartkamer met lambrisering en frescoschilderingen rondom, een open haard en natuurlijk het (Amerikaans pool-)biljart. De salon heeft Venetiaans parket en een fraaie zwart marmeren schouw. De fluwelen banken, het goud van het behang, de schilderijen en de grote kroonluchter ademen de sfeer van weleer waar de flatscreen televisie en dvd speler gelukkig niet teveel aan afdoen.

 

Voor het dineren binnenshuis alsmede presentaties en vergaderingen is de tabakszolder heel geschikt. De tabakszolder is te bereiken vanuit de keuken via de trap aan de veranda, Hier werden de tabaksbladeren vroeger aan draden te drogen gehangen. De enorme dakspanten, het houten dak en het parket geven een intieme sfeer en tafels van 1.00 bij 1.00 meter maken verschillende tafelschikkingen mogelijk.

Onder de tabakszolder is de oorspronkelijke boerenwoonkamer met enorme broodoven. Na het stoken van takkenbossen is deze steenoven heet genoeg om tientallen pizza's in te bakken die een ieder naar zijn eigen smaak heeft belegd.Op de binnenplaats is tegenover de keuken een kleine badkamer met douche, toilet en wasmachine.