LE PIGEONIÈRE

De duiventoren of pigeonière aan de binnenplaats is een van de fraaiere exemplaren in de omgeving. Pigeonières werden in de 19e eeuw gebouwd voor de duivenmest, maar waren tevens een statussymbool voor de gegoede landeigenaren. Typisch is de stenen rand met afgeronde onderkant langs de buitenmuur om ratten te weren.
De pigeonière van Coty heeft drie verdiepingen, is gerestaureerd en verbouwd tot appartement voor 6 personen. Het is met name geschikt voor één of twee gezinnen met kinderen die deel uitmaken van de gasten van het maison. Er zijn twee slaapkamers voor volwassenen en een kinderslaapkamer voor twee kinderen. Een extra bedbank is aanwezig in de salon.
Het appartement heeft een wat landelijker, ruiger interieur dan het hoofdhuis met stenen muren en grote houten dakspanten, houten dakbekleding en terracotta tegels op de vloer. Er is een grote stenen open haard en er zijn twee openslaande deuren naar een eigen terras met vrij uitzicht. In het appartement zijn kinderbedjes, een box en kinderstoelen aanwezig. De keuken is een grote centrale ruimte en er is een badkamer met ligbad met douche.