UW GROEP

Ferme-Château Coty is ideaal voor families en grote groepen vrienden die de tijd samen willen doorbrengen op het domein of met het ontdekken van de omgeving en de omliggende steden. Het verblijf is een ideale plek om samen vakantie te vieren rond het zwembad, heerlijk met zijn allen te koken en avonden aan de lange tafels de nacht tegemoet te gaan en eventueel na zonsondergang een mooie (Franse) film in de open schuur te bekijken. Het appartement in de Pigeoniere ligt aan de binnenplaats en heeft een eigen keuken en terras met vrij uitzicht, een grote salon met open haard. Het is bij uitstek geschikt om met een of twee gezinnen met kleine kinderen of baby’s in rust de dag in te delen zonder afgezonderd te zijn van de grote groep. De pigeoniere is tevens een heerlijk verblijf voor eventueel meereizend personeel.

Voor seminars, studiegroepen of bedrijven zijn de voorzieningen voor de overnachtingen in de hotelsetting ideaal: de slaapkamers hebben een grote badkamer en de hemelbedden zijn dusdanig geconstrueerd dat ze uit elkaar te schuiven zijn. De voile over het hemelbed kan tussen de twee bedden gedrapeerd worden zodat er een visuele scheiding gemaakt kan worden indien een kamer gedeeld wordt. De “tabakszolder” is geschikt voor lezingen, brainstormsessies of vergaderingen en voor grotere groepen of echte voorstellingen kan uitgeweken worden naar de grote schuur met het podium. Alles in een inspirerende stoere landelijke stijl.

De keuken is ingericht om met grote groepen te kunnen koken. De lange tafel onder de veranda is geschikt voor alle maaltijden van de dag, maar vooral bij het ontbijt schijnt hier de zon.

’s Avonds kan er bij zonsondergang aan tafels gedineerd worden op het bordes aan de westkant bij het zwembad of op het terras naast het zwembad. Bij slecht weer is de tabakszolder een leuke afwisseling voor het diner. Deze is te bereiken vanuit de keuken onder de veranda met een overdekte houten trap. Onder deze overdekte trap op de veranda staat overigens een grote Amerikaanse koelkast met ijsblokjes automaat. Hij staat uit het zicht en is volumineus genoeg om alle water- wijn- en frisdrankflessen makkelijk toegankelijk te maken voor binnen en buiten. De biljartkamer en salon, keuken en grote hal grenzen aan elkaar.

De omgeving is uitermate geschikt voor wandelingen, het ontdekken van fraaie middeleeuwse dorpjes, antiekmarktjes, tochten te paard, ….
Als er iets te vieren is dan is het beroemde restaurant van Michel Trama in Puymirol een feest. Het is een 3-sterren restaurant, enige jaren geleden door interieur ontwerper Garcia in een bijzondere dramatische kasteelstijl ingericht. Van ver buiten de Franse grenzen komt men hier dineren en het is een leuk idee dat op slechts 5 minuten van Coty zó culinair feest te vieren is. De lunchprijzen zijn alleszins acceptabel en lunchtijden zijn minder volgeboekt.

Toulouse en Bordeaux zijn prachtige steden op respectievelijk 1 en 1 ½ uur rijden. Ze zijn beide ook goed bereikbaar met de trein vanuit Agen. Een wereldberoemde “attractie” is st.Emilion in de buurt van Bordeaux. Hoewel druk in de zomer, is het een fantastisch authentiek wijnstadje. Het is omringd door de beroemde wijngaarden en zeker het bezoeken waard gecombineerd met een rondleiding op een van de wijndomeinen.

Voor de zee aan de westkust, bijvoorbeeld Arcachon is het verder reizen. Dit is minder goed in een dag te doen. Dichterbij Coty kunnen kinderen hun waterpret op in Walibi, een waterpretpark in Agen, op 20 minuten van Coty. Voor de kleintjes is het erg leuk poedelen in het schone water van de Séoune ter plaatse van de waterval bij “Rikiki-plage”. Hier is een weide, klein zandstrandje tussen de bomen en een boom waar een slingertouw aan vastgemaakt is om Tarzan te spelen. Vaak heeft men het rijk voor zich alleen maar soms nemen andere gezinnen met hun picknicklaken plaats op de weide.